Kako do svoje lesene hiše natural log house

Postopek gradnje

Ni vam potrebno skrbeti, skozi celoten potek gradnje vas bomo usmerjali na poti k vašem novem domu.

Kako poteka gradnja lesene hiše iz hlodov.

Od ideje do izvedbe z garancijo

Ni vam potrebno skrbeti, skozi celoten potek gradnje vas bomo usmerjali in svetovali, da boste na koncu prišli do svojega sanjskega doma.

Spodaj si lahko na kratko preberete kako poteka celoten postopek – od vaše ideje, svetovanja, projektiranja, gradnje in končne garancije.

Če boste imeli na koncu še kakšna dodatna vprašanja, nas lahko kontakritate ali preberete pogosto zastavljena vprašanja.

Kontakt Pogosta vprašanja
Sznanitev z vašo idejo in željami

01 Vaša ideja

Če se nahajate na tej strani, pomeni, da verjetno že imate v mislih svojo sanjsko hišo. Samo to potrebujete, ko se prvič sestanemo. Takrat se pogovorimo o vaših željah, zahtevah in omejitvah.

Zaželeno je, da se mi vključimo v vašo zgodbo dovolj zgodaj, saj ima hiša iz hlodov določene zakonitosti, ki jih je potrebno upoštevati pri risanju idejne skice in kasneje gradbenega načrta.

02 Svetovanje Pogosta vprašanja Kontakt
98% hiše je iz naravnih razgradljivih materialov

02 Svetovanje

Skupaj z nami in arhitektom se v dveh ali treh srečanjih oblikuje končna zasnova vašega doma glede prostornosti, oblike, razporeditve.

Svetujemo vam glede tehnologije in prednosti bivanja pri izbiri različnih materialov, ki v določeni meri lahko vplivajo na vaš projekt.

Za vas smo vedno na voljo glede vseh vprašanj in problemov, ki se pojavijo v zvezi z gradnjo hiš iz hlodov. Zavedamo se, smo Natural Log House specialist na svojem področju in to znanje bomo z veseljem delili z vami.

Kontaktiraj nas
02.1 Zunanji izgled Pogosta vprašanja Kontakt
oblike hlodov, spajanje hlodov, porezave končnikov

02.1 Svetovanje – Zunanji izgled

Pri hiši iz hlodov je kar precej možnosti različnih zunanjih izgledov. V največji meri vplivajo na izgled in  tudi na končno ceno hiše: oblika hlodov, zaključevanje hlodov in spajanje hlodov.

Pri izboru oblike hlodov, je velikokrat pomembno kje hiša stoji in kakšne so zakonske omejitve. Izbirate lahko med neporezanimi (okroglimi) in porezanimi (“kvadratnimi”) hlodi.

Zelo opazni so tudi zaključki pri brunaricah, ki jih na grobo jih lahko opredelimo: ravno ali izmenično porezani ter zaključki z koreninčniki ali brez.

Izbor spajanja hlodov oz. sedla tudi vpliva na končen izgled in ceno hlodov, predvsem pa je izbor odvisen tudi od oblike in zaključevanja hlodov.

Preberite več podrobnosti o možnosti izbora zunanjega izgleda.

 

Kontaktiraj nas
02.2 Notranji izgled Pogosta vprašanja Kontakt
Stopnice, ograje, notranje lesene stene

02.2 Svetovanje – Dodatki v notranjosi

Pri hiši iz hlodov že sama konstrukcija zunanjih in nosilnih sten poskrbi za navdušenje in začudenje, vendar pravilna izbira strehe, oken, stopnic, ograje idr. poskrbi za piko na i. Tukaj nastopimo mi in s svojimi izkušnjami ter vašimi željami najdemo pot do uresničitve, da dobite vašo sanjsko hišo.

Kontaktiraj nas
03 Projektiranje Pogosta vprašanja Kontakt
radioaktivno sevanje v lesenih hišah je podobno naravnemu

03 Projektiranje hiše iz brun

Pri projektiranju, arhitekturi in zasnovi celotnega projekta upoštevamo vaše želje in dogovorjeno idejno zasnovo. 

Zavedamo se, da se čas, v katerem živimo, čedalje hitreje vrti in sodobni človek je čedalje bolj izpostavljen boleznim sodobne družbe. Skozi lastne izkušnje smo se naučili, kako pomembno je, da se postavi zdrava hiša, ki bo nudila lastnikom zdravo in mirno zatočišče v sodobnem svetu.

 

Kontaktiraj nas
04 Financiranje Pogosta vprašanja Kontakt
Gradnja doma iz brun je cenejša kot klasična hiša

04 Financiranje

Nakup vaše hiše je prav gotovo eden od bolj pomembnih prelomnic v vašem življenju, tudi iz finančnega vidika. Za večino ljudi predstavlja to prevelik zalogaj, da bi ga zmogli brez kreditov. Krediti in njihova ugodnost je različna od banke do banke, se pa glede na razmere ti podatki tudi redno spreminjajo.

Ali boste za gradnjo Natural Log House doma potrebovali kredit ali ne, žal ne vemo. Vemo pa, da je gradnja doma iz brun cenejša kot gradnja klasičnih hiš. Prihranili boste tako med gradnjo, kot med bivanjem, saj se uporablja manj materiala kot pri klasičnih gradnjah, odštejete lahko vsa zaključna dela, fasado, omete, beljenje in podobno ter tudi kar nekaj evrov zaradi prihranka ogrevanja (odlična toplotna izolativnost).

Kontaktiraj nas
05 Gradnja Pogosta vprašanja Kontakt
Skupaj se dogovorimo pri kateri fazi končamo gradnjo

05 Faza gradnje

Gradbene faze pri hiši iz hlodov so malce drugačne. Ker mora biti vaš unikatni dom po vaših željah, se tudi sami odločite do katere faze gradnje si želite, da hišo izgradimo..

Če pa vas zanima katere so bile do danes najpogostejše izbire, pa si jih oglejte s klikom tukaj.

Kontaktiraj nas
06 Garancija Pogosta vprašanja Kontakt
Hiša, ki bo preživela generacije

06 Garancija

Poslanstvo Natural Log House ekipe je izdelovati zdrave in kvalitetne hiše iz hlodov in s tem zadovoljiti čim več ljudi. Pri svojem delu se držimo zakonitosti izdelovanja hiš iz hlodov, zato trdno stojimo za svojim delom. Za svoje delo uporabljamo le najboljši les in materiale, ki ustrezajo najvišjim normam in zahtevam.

Pri tem vam želim zaupati zanimivo dejstvo: Najstarejša brunarica na slovenskem je Kavčnikova dimnica in datira v 17. stoletje. V Evropi pa stojijo lesene gradnje, ki so stare čez 800 let in so še vedno v uporabi, najstarejša lesena gradnja pa je cerkev, ki datira 1700 let v preteklost.

Dom Natural Log House kupcu garantira, da bodo vsi leseni vgrajeni gradbeni materiali opravljali svojo nalogo v vsej življenjski dobi prvega kupca. Ta garancija ne zajema stroškov dela pri servisiranju hiše zaradi posedanja, poškodb zaradi nepravilnega ravnanja ali namestitve nepravilnih materialov. Za vse druge materiale, ki so vključeni v pakete, kot so okna, vrata, strešne kritine itd., jamčijo njihovi proizvajalci.

Kontaktiraj nas
Faze gradnje Pogosta vprašanja Kontakt

kDO JE NATURAL LOG HOUSE

Že od malega sem tesno povezan z lesom in gozdovi. To je pripomoglo, da sem se začel ukvarjati s postavljanjem hiš iz hlodov Že od prve hiše naprej skušam ljudjem postaviti dom in ne zgolj hiše.

Kontakt Projekti O nas
Gradbene faze lesene hiše iz brun

Gradnja hiše

Gradbene faze pri hiši iz hlodov so malce drugačne, kot pri klasični gradnji. Ker je vsaka hiša unikat, smo zelo prilagodljivi.

Najpogosteje se stranke odločijo med tremi različnimi končnimi fazami gradnje.

01. Hiša z lesenim ostrešjem

 • Končan zunanji videz sten
 • Končane notranje stene
 • Pripravljene odprtine za okna in vrata
 • Postavljena strešna konstrukcija

02. Pokrita hiša z izrezi za okna

 • Vse kar ima hiša z ostrešjem
 • Izolirana streha
 • Pokrita streha
 • Vsa krovsko kleparska dela končana

03. Zunaj končana hiša

 • Vse kar ima pokrita hiša
 • Zaprte vse odprtine hiše
 • Vgrajeno stavbno pohištvo
 • Končana stropna konstrukcija

Ni vam potrebno skrbeti, skozi celoten potek gradnje vas bomo usmerjali na poti k vašem novem domu.

KONTAKT Pogosta vprašanje
mnenja ljudi, ki živijo v naših hišah

Kaj pravijo naše stranke

Ne verjamite nam vse na besedo. Prisluhnite tudi našim strankam.

Ko alergija izgine...

"

Moja izkušnja glede bivanja v leseni brunarici je takšna.

Že zelo zgodaj so mi odkrili hudo alergijo na pršice in prah. Ker smo prej stanovali v zidani hiši, sem moral vsak dan jemati tablete proti alergiji.

Po vselitvi v brunarico sem opazil, da tablet ne potrebujem več. Čudovita mikro klima, ki se ustvarja v hišah iz hlodov, blagodejno vpliva na mene in selitev v leseno hišo mi je precej olajšala življenje. Od tablet sem odvisen le še, če vem, da bom prespal kje drugje.

Enej

"

Ob vselitvi v hišo iz hlodov smo imeli s seboj tri sobne rože. Vse skupaj je bilo v novembru in rože so bile v fazi prezimovanja. Ko smo jih postavili v brunarico, so to zaznale kot pomlad in vse tri začele poganjati nove vrhove in cveteti.

Petra

 

Kontaktirajte nas še danes

Želite izvedeti še več, kontakritajte nas in dogovorili se bomo za sestanek, kjer vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Pošljite nam sporočilo preko obrazca ali nas kontakritajte na drugih kanalih:

+386-40-828-506 info@naturalloghouse.si